DYA Girona

600-11.15.17 Associació d'Ajuda en Carretera DYA a Girona
[ ESPAÑOL ]

Angel Galan, President i Coordinador de la D.Y.A. Girona  

 

        PRESENTACIÓ

 


Hola, benvinguts al web de l'Associació d'ajuda en carretera DYA a Girona,

Amb aquestes ratlles vull donar-vos a conèixer l'entitat que represento.


 

 

Les inicials DYA significan "Detente Y Ayuda". Els orígens esdevenent des l'any 1966 a Biscaia. Creada pel metge Juan Antonio Usparitza Lecumberri i d'altres col·laboradors varen decidir posar-la en marxa per cobrir unes necessitats llavors desateses adreçades a les persones que per causa d'accidents de trànsit eren assistides per bons “samaritans” que actuaven amb més bona fe, que amb coneixement, arrivant els accidentats als centres hospitalaris amb mes mal produït pels seus rescatadors no pas pel fet suceït.

Si bé en un principi aquesta associació s’adreçava exclusivament a les eventualitats del trànsit, la confiança mostrada a la població, l’ha encaminat a dur a terme altres finalitats.

l'associació DYA és considera una entitat apolítica i aconfessional.

Des de la seva creació, persones promogudes amb els mateixos ideals l'han anat introduint a d’altres contrades del territori nacional. Biscaia, Gipuzkoa, Extremadura, Navarra, Saragossa, Malaga, Alicant, Girona, Lleida, Leon..... Totes les delegacions estan obligades a col.laborar entre elles, compten amb un model estatutari unificat i estan regulades per una federació denominada FEDYAS. No obstant, cada seu  provincial té uns annexos exclusius al seu compliment autonomic i l’autofinançament.
 

DYA a les comarques gironines

Tot esdeve a principis de l'any 1993 quant set persones molt vinculades als afers dels socors i les emergencies sanitaries s'interessavent per aquesta entitat i començent a promoure la seva introducció a la demarcació. El 20 d'abril de 1994 queda constituida oficialment l'associació DYA a la província de Girona. Els seus fundadors varen afincar la primera seu DYA a la Vila de Verges (Baix Empordà) actuant com a delegació provincial.
 

Fotografia: l'Equip huma del primer servei preventiu l'any 1994 per la Processó de Verges.
A d'alt: Francisco Aguilar, Miguel Petris (Navarra), Daniel Gras, Didac Basanta, Eva Fontquerna, Àngel Galán, Joaquin Guallar (Navarra).
A baix: Josep Mª Pascual, Josep Sabeña, Xavier Peraferrer i Lluís Vega (DP).
 

Gràcies a l'esforç i dedicació incansable dels seus fundadors i voluntaris, DYA Girona ha anat ascendint i a ser presents en tot tipus d'esdeveniments dins i fora de les comarques gironines.
 

El principal àmbit d'actuació es l'assistencia sanitaria en actes, esportius, culturals, musicals, populars, etc, disposa d'un departament Formatiu que imparteix cursos de primers auxilis, DEA, monogràfics d'especialització sanitaria.... Un departament especific que planifica, el-labora i posa en marxa plans d'autoprotecció.
 

En situació d’emergència DYA és posa a disposició de les autoritats competents amb tot els seus recursos humans i materials per donar recolzament als afers a realitzar.
 

El recursos humans que l'integren son persones voluntàries que de manera altruista i desinteresada compaginen el seu temps lliure amb els afers de l’entitat.
 
Si vols formar part de l'equip humà de DYA, no ho dubtis, posa't en contacte amb nosaltres!
 

Àngel Galán Mont
President.

Vagatge personal voluntari.
Any 1979  Voluntari en practiques a Creu Roja.
Any 1980 / 1982) Servei militar a Creu Roja.
Any 1982 al 1993. Sotscap Unitat de socors i emergencies de Creu Roja.
Any 1993 --------> Membre fundador, president i voluntari de DYA Girona.

+ Altres vinculacions relacionades o vinculants

************


Àrea de Coordinació de l'Associació d'Ajuda en Carretera DYA a Girona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per a realitzar l'anàlisi de la navegacióde dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí
Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegacióde los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí. OK