DYA Girona

600-11.15.17 Associació d'Ajuda en Carretera DYA a Girona
[ ESPAÑOL ]

Angel Galan, President i Coordinador de la D.Y.A. Girona  

 

        PRESENTACIÓ

 

 Hola, benvinguts al web de DYA Girona,

Amb aquestes ratlles vull donar-vos a conèixer l'entitat que represento.

Les inicials DYA significan "Detente Y Ayuda" Els orígens esdevenent de Biscaia l'any 1966, va ser impulsada pel metge Juan Antonio Usparitza Lecumberri i altres col·laboradors, plegats varen decidir posar-la en marxa per cobrir unes necessitats que llavors no eren ateses per ningú, adreçades a les persones que per causa d’accidents de trànsit eren assistides per bons “samaritans”, que actuaven amb més bona fe, que coneixements.

Si bé en un principi aquesta associació s’adreçava exclusivament a les eventualitats del trànsit, la confiança mostrada per la població, l’ha encaminat a desenvolupar serveis i activitats relacionades amb d'altres fins socials i sanitaris.

DYA és considera una entitat apolítica i aconfessional.

Des de la seva creació, les inicials DYA, s’han instaurat a d’altres contrades del territori nacional. Totes les delegacions estan obligades a col.laborar entre elles, compten amb un model estatutari unificat i estan regulades per una federació denominada FEDYAS; no obstant, cada seu  provincial té uns annexos exclusius a l’autofinançament.

DYA a les comarques gironines

Tot esdeve a principis de l'any 1993 quant set persones vinculades als socors i emergencies s'interessavent per aquesta entitat. El 20 d'abril de 1994 queda constituida oficialment l'associació DYA a la província de Girona. Els fundadors varen establir la Vila de Verges (Baix Empordà) la primera seu, actuant com a delegació provincial.

Fotografia: Equip huma al primer preventiu, Actes Processó de Verges, l'any 1994.
A d'alt: Francisco Aguilar, Miguel Petris (Navarra), Daniel Gras, Didac Basanta, Eva Fontquerna, Àngel Galán, Joaquin Guallar (Navarra).
A baix: Josep Mª Pascual, Josep Sabeña, Xavier Peraferrer i Lluís Vega.

Gràcies a l'esforç i dedicació dels voluntaris, DYA Girona ha anat ascendint, arribant a ser un referent al territori i a ser presents en tot tipus d'esdeveniments dins i fora de les comarques gironines.

El principal àmbit d'actuació es el servei preventiu sanitàri en actes esportius, culturals, musicals, populars, etc, disposa d'un departament Formatiu que imparteix cursos de primers auxilis, DEA, monogràfics d'especialització sanitaria.... Un departament especific que planifica, el-labora i posa en marxa plans d'autoprotecció.

En situacions d’emergència, l’entitat posa a disposició de les autoritats competents tots els seus recursos humans i materials i donar recolzament als afers a realitzar.

El recursos humans que integren DYA son persones voluntàries que de manera altruista i desinteresada compaginen el seu temps lliure amb les tasques de l’entitat.
 
Si creus que et podria agradar formar part de l'equip humà de DYA, no ho dubtis, posa't en contacte amb nosaltres!

Àngel Galán Mont
President i VOLUNTARI de DYA Girona


Àrea de Coordinació de l'Associació d'Ajuda en Carretera DYA a Girona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per a realitzar l'anàlisi de la navegacióde dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí
Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegacióde los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí. OK